Alt Om Hjelme

Alt Om Hjelme

Hjelmen er noget af det vigtigste når det kommer til køreudstyr. Derfor er det vigtigt at finde den helt rigtige hjelm der passer lige præcis til dit behov. Der findes hjelme i alle prisklasser og med forskellige godkendelsesniveauer. Vi hjælper dig på vej i jagten efter den helt rigtige hjelm til gokart!

Hvilken hjelm passer til mit behov?
Det kommer an på hvad man deltager i. Her i Danmark er der i følge Dasu´s reglement 6, kun ét krav til hjelmen og det er at den som minimum skal være ECE godkendt. Det vil sige at du i Danmark må bruge stort set alle MC/Scooter hjelme til karting. Hvis man ønsker ekstra sikkerhed eller vil deltage i større internationale løb, bør man kigge mod Snell eller FIA godkendte hjelme. Hvis en hjelm har en gyldig Snell eller FIA godkendelse betyder det at den er produceret og designet ud fra nogle sikkerhedskrav stillet af FIA. For at få godkendelsen kræver det omfattende tests af hjelmen.

Hos XRace har vi hjelme til netop dit behov. Vi har ECE godkendte hjelme fra en af verdens største hjelmproducenter LS2 - Derudover har vi Snell og FIA godkendte hjelme fra Zamp, Bell og Arai.

Pasform
Din hjelm skal sidde stramt uden at genere eller trykke unødvendigt. Hjelmen må ikke kunne rykke sig hvis du ryster på hovedet. For at finde din størrelse skal du måle dig rundt om hovedet ca. 1-2cm over øjenbrynene og rundt om det største punkt af dit baghoved. Når du har målet kan du følge vores størrelsesguide på den hjelm du vil købe.

Vægt
Hjelmens vægt kan have indflydelse på om man bliver belastet i nakken. Det ses især ved børn og junior køre. Derfor laver hjelm producenter hjelme med en mindre skal til børn og unge, derved kan de opnå en mindre totalvægt på hjelmen.
F.eks. er Zamp RZ-42Y, Bell KC7, Arai CK-6 optimeret til junior køre under 16 år. Skallen er en smule mindre end på deres voksen modeller og derfor også lettere.

Visir
Til de fleste hjelme kan der købes visir i forskellige farver, det er med til at gejle hjelmen men vigtigst af alt så har de oftest effekt som solbriller og sænker strålernes lys. Visir skal være splintfri og uden store ridser eller sprækker.

Se vores udvalg af hjelme & tilbehør her.


Flere Artikler

Log ind

Har du glemt din adgangskode?

Har du endnu ikke en bruger?
Opret bruger