Ny i Karting

Ny i Karting

Som ny i gokart verden kan det godt være lidt af en jungle at finde ud af hvilken kart man skal købe, hvilken motor man skal køre med, hvor man kan køre og hvilket udstyr der er nødvendigt. Vi hjælper jer godt på vej med denne artikel.

Hvordan kommer jeg i gang?
Drømmer du om at køre gokart, så er vores bedste råd at du tager ud i din lokale klub og tager en snak med klubben og deres medlemmer. På den måde kan du blive meget klogere på hvordan det fungere hos dem inden du tager næste step.
Du kan finde din lokale klub her.

Hvilken gokart og motor skal jeg købe? 
Der findes et hav af gokart mærker og for dig som ny i sporten er det måske ikke så essentielt hvilket mærke du starter ud med. Det kan være en god ide at se hvad de andre medlemmer i klubben køre i, hvis der er et flertal af et bestemt mærke vil det være en god ide at købe det mærke. På den måde kan i nemmest få hjælp af andre i klubben og hvis i lige mangler en reservedel er der måske en der har den liggende.

Det samme gør sig gældende ved valg af motor. Du skal selvfølgelig vælge den motor der passer til den klasse du vil deltage i. Men det er altid en god ide at se på hvad de andre i klubben bruger, så kan i få hjælp med setup og reservedele. Derudover er det sjovere at måle sine omgangstider mod nogle med samme motor.

Hvilket udstyr skal jeg bruge?
Der findes et stort udvalg af gokart udstyr og hos XRace har vi et bredt sortiment af gokart udstyr fra de mest anerkendte producenter i verden. Derudover findes der flere rigtig gode Facebook grupper med brugt udstyr, hvis man lige vil prøve karting an, før man investere i nyt udstyr. Herunder kan du se hvilket udstyr vi anbefaler at du køber.

Hjelm
Hjelmen er noget af de vigtigste indenfor køreudstyr. Man kan ikke køre gokart uden en hjelm. Hjelme findes i mange prisklasser og nogle har mere avancerede godkendelser end andre. Som ny i karting behøves man ikke en hjelm til flere tusinde kroner. Man kan faktisk fint klare sig med en MC/Scooter hjelm.
Se vores udvalg af hjelme her.

Køredragt
Der findes både godkendte og ikke godkendte gokart dragter. Hvilken du skal bruge handler helt om hvad du skal deltage i. Hvis du vil starte ud med bare at træne og dygtiggøre dig inden du begynder at deltage i løb, kan du nemt klare dig med en ikke godkendt dragt - Her anbefaler vi Sparco Rookie som er en prisvenlig dragt i høj kvalitet.

Skal du derimod deltage i løb er det et krav at din dragt er CIK/FIA Homologeret.
Godkendte dragter er produceret og designet efter krav fra CIK og FIA - En godkendt dragt er oftest lidt dyre, men sikkerheden og kvaliteten er i top. 
Se vores udvalg af køredragter her.

Handsker
Gokart handsker kan gøre en stor forskel. Gokart handsker har en silikone/Gummi belægning på håndfladen der forbedre dit greb på rattet og det er vigtigt, små udslag med rettet kan have stor indflydelse på din omgangstid.
Derudover beskytter handsker også dine hænder mod vabler der kan komme af den friktion der er mellem hænder og rat.
Se vores udvalg af handsker her.

Køresko
Gokart sko er lavet med en tynd sål som gør at man har den rette følelse af gas pedalen. Der findes mange forskellige modeller og designs, men vigtigst af alt er at du finder et par køresko der sidder komfortabelt på dig. Køresko skal gerne sidde en smule tæt, selvfølgelig uden at genere eller stramme.
Se vores udvalg af køresko her.

Ribbensbeskytter
Det er ikke et krav at man køre med ribbensbeskytter, men vi anbefaler kraftigt at man for sin egen sikkerhed gør det. Når man sidder i et gokart sæde går alle vibrationer op igennem en og alle bump og kerbs kan mærkes. Hård kørsel kan medføre bukkede eller endda brækkede ribben. Derfor ser vi ribbensbeskytteren som i investering i egen sikkerhed.
Se vores udvalg af ribbensbeskyttere her.

Hvilke klasser kan jeg deltage i?
Der findes forskellige klasser alt efter alder og motor.

Micro 60 - Fra dagen man fylder 7 år.
Rotax Micro - Fra dagen man fylder 7 år. 
Mini 60 - Fra det år man fylder 9 år.
Rotax Mini - Fra det år man fylder 10 år.
OK Junior -  Fra det år man fylder 12 år.
DASU Junior - Fra det år man fylder 12 år.
Rotax Junior - Fra den dag man fylder 12 år.
X30 Junior - Fra det år man fylder 12 år.
OK Senior - fra det år man fylder 14 år.
DASU Senior - fra det år man fylder 14 år.
X30 Senior - fra detår man fylder 14 år.
Rok GP - fra det år man fylder 14 år.
Rok DVS - fra det år man fylder 14 år.
OK-N - Fra det år man fylder 15 år.
KZ2 - Fra det år man fylder 15 år.
Rotax Senior - Fra det år man fylder 15 år.
Rotax DD2 XL - Fra det år man fylder 16 år.
Rotax DD2 - Fra det år man fylder 18 år.
Pre2000 - Fra dagen man fylder 20 år.
Pre2000 Plus - Fra dagen man fylder 20 år.
Pre95 - Fra dagen man fylder 20 år.
Pre89 - Fra dagen man fylder 20 år.
KZ2 Master - minimumsalder på 35 år.
Rotax DD2 Master - fra det år man fylder 35 år.

Skal man have licens?
For at køre gokart i danmark skal du have en licens der giver dig adgang til at køre på de forskellige danske baner. 

Du bestiller en licens på følgende måde:
1. Følg dette link.
2. Udfyld de nødvendige oplysninger.
3. Vælg din ønskede klub.
4. Vælg det medlemskab du ønsker.
5. Send din bestilling.

Er du i tvivl om hvilken licens du skal bruge? 
Så kan du med fordel kontakte din lokale klub og få hjælp.

Bliv meget klogere på at være ny i karting!
KartingDanmark.dk finder du alle relevante oplysninger du har brug for, for at starte til gokart! Du kan læse mere om hvordan du starter, hvad du skal bruge, hvad du kan deltage i, det tekniske, klubber og meget mere.
Følg dette link: KartingDanmark.dk


Flere Artikler

Log ind

Har du glemt din adgangskode?

Har du endnu ikke en bruger?
Opret bruger